Συντελεστές

Ορχήστρα είναι οι άνθρωποι. Αυτοί που είχαν το όραμα και την διάθεση να ξεκινήσουν μια προσπάθεια με σκοπό να υπηρετήσουν την τέχνη και να προσδώσουν ποιότητα στην μουσική έκφραση. Συντελεστές σ’ αυτό το ταξείδι είναι ο εμπνευστής και ιδρυτής, ο αρχιμουσικός και οι μουσικοί που την απαρτίζουν. Είναι αυτοί που μοιράζονται το ίδιο όραμα…

Οδυσσέας Κορέλης

Εμπνευστής & ιδρυτής της Ορχήστρας ACADEMICA Αθηνών

Απόφοιτος του Ωδείου Αθηνών και της Royal Academy of Music του Λονδίνου, είναι ο εμπνευστής και ιδρυτής της Ορχήστρας “ACADEMICA” Αθηνών. Είναι, επίσης, ιδρυτής των μουσικών συνόλων “Μαρσύας” και “Κουαρτέτο +kinisis”

Ως σολίστ έχει συμπράξει, στην Ελλάδα και το εξωτερικό, με μαέστρους όπως οι M.Plasson, G.Mora, Μ.Καρύδης, Τσου Χούι, Α.Μπαλτάς, Θ.Αντωνίου, Μ.Λογιάδης, Ν.Αθηναίος κ.α. Εξάρχων στις ορχήστρες “Μαρσύας”, Συμφωνική του Δήμου Αθηναίων, Ορχήστρα των Χρωμάτων, Συμφωνική της ΕΡΤ, Συμφωνική της ΝΕΡΙΤ, ACADEMICA Αθηνών. 

Διδάσκει βιολί στο Ωδείο Αθηνών.

Νίκος Αθηναίος

Μαέστρος, συνθέτης, πιανίστας

Γεννήθηκε στο Χαρτούμ του Σουδάν. Σπούδασε πιάνο, σύνθεση και διεύθυνση ορχήστρας στην Αθήνα, την Κολωνία και το Ντύσσελντορφ.

Έχει μακρόχρονη θητεία ως μαέστρος σε διάφορα σημαντικά Μουσικά Θέατρα (Όπερες) σε Γερμανία και Ελβετία. Από το 1990 ως το 2001 υπήρξε Γενικός Μουσικός Διευθυντής στην Φρανκφούρτη του Όντερ και μόνιμος μαέστρος της Κρατικής Ορχήστρας του Βραδεμβούργου με την οποία πραγματοποίησε περιοδείες σε ολόκληρη, σχεδόν, την Ευρώπη, συναυλίες στα σημαντικότερα μουσικά κέντρα (Βερολίνο, Βιέννη, Μόναχο, Παρίσι, Μόσχα, Άμστερνταμ κ.α.) και ηχογραφήσεις μίας μεγάλης σειράς CD αποσπώντας εξαιρετικές κριτικές και βραβεία που καταξίωσαν τον ίδιο και την ορχήστρα διεθνώς.

Έχει διευθύνει επανειλημμένα πολλές σημαντικές ορχήστρες του εξωτερικού (London Philarmonia, Royal Philharmonic Orchestra, Munich Symphony Orchestra, Sinfonia Varsovia, Gustav Mahler Orchestra of Prague, Sofia Philharmonic Orchestra κλπ) έχοντας συνεργαστεί με μεγάλους σολίστες (Rostropovich, Αγνή Μπάλτσα, MIsha Maiski, David Garet, Lars Vogt, Kolja Blacher etc.) και όλες τις σημαντικές ελληνικές ορχήστρες

Παράλληλα με την καριέρα του ως διευθυντής ορχήστρας, ο Νίκος Αθηναίος έχει παρουσιάσει ένα αξιόλογο συνθετικό έργο.

Από το 2000 ως το 2010 υπήρξε ο πρώτος Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης παρουσιάζοντας σημαντική καλλιτεχνική δραστηριότητα και έργο που αναβάθμισε το πολιτιστικό επίπεδο της πόλης. Σήμερα είναι Διευθυντής του Ωδείου Αθηνών και μόνιμος αρχιμουσικός της Ορχήστρας ACADEMICA Αθηνών.